Mozilla Firefox 2 Released

The Mozilla Corporation has officially released Mozilla Firefox 2 for Microsoft Windows, Mac OS X and Linux. Coming just days after the launch of Microsoft Internet Explorer 7, Firefox 2 offers a refreshed user interface, anti-phishing protection, improvements to the built-in search feature, tabbed browsing changes, the ability to restore an interrupted session, better support for Web feeds, inline spell-checking, support for microsummaries and a number of other enhancements.

Upon starting Firefox 2 for the first time, most users will notice the updated default theme. This refines the design and usability of the theme used since Firefox 1.0 without making any jarring or radical alterations. Design proposals were solicited from three agencies: MetaDesign, Radiant Core and Raizlabs. Radiant Core’s proposal was picked and developed for the finished product.

In addition to refining the look of the buttons and other visual elements, the new design tethers the Go button to the Location Bar and adds an equivalent action button to the Search Bar. Several clickable buttons (for example, the feed icon in the Location Bar and the search engine icon in the Search Bar) have been refined to make it more obvious that they are interactive.

Firefox 2’s Phishing Protection feature was developed from the Google Safe Browsing feature of the Google Toolbar for Firefox using code donated by the search giant. By default, the Phishing Protection feature checks every page you visit against a local blacklist of known phishing sites and displays a warning if the site is fraudulent. This list is periodically updated by Firefox while the feature is enabled.

Read More…

Share it now...
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+

Mudik…!!!

Mudik, tradisi menjelang lebaran khas Indonesia, karena mungkin diluar Indonesia tradisi ini takkan bisa kita temui.

Mudik tahun ini terasa lebih berkesan, kenapa??? karena mudik tahun ini ane jalanin berdua naik motor sambil touring ama “adek” tercinta (thank you my Girl), bermula dari perjalanan dari Jakarta ke Magelang, kemudian diteruskan dengan Magelang ke Ngawi, oh berasa capek banget, tapi… capeknya ketutup ama senengnya 🙂

Setelah lebaran di kampung masing-masing, aku di Magelang dan Adek di Ngawi, saatnya balik lagi ke Jakarta, berawal dari Ngawi ke Magelang kemudian Magelang ke Jakarta :), capek banget sih… tapi… I’m Happy 🙂

Sungguh perjalanan Mudik yg berkesan, unforgettable deh pokoknya 🙂 , lebaran besuk pulang bareng lagi yuk Dek? tapi gak pake motor lagi, tapi dah bawa mobil sendiri 🙂

Share it now...
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+